Homes i Masculinitats

Masculinitats diverses i perspectiva de gènere

Transcendir la noció d’home hegemònic

La noció d’home hegemònic no ens deixa marge per sentir, cuidar o dubtar.

Per construir un món més just i igualitari on poder desenvolupar-nos plenament com a persones, et convidem a realitzar un treball de revisió cap a dins que qüestioni la idea pròpia de masculinitat, per incloure les emocions,les cures i els vincles, i que aquesta transformació tingui a la vegada un impacte cap a fora.  

Grup d’Homes

DONEM SUPORT

El feminisme és un moviment a favor de la igualtat de drets i oportunitats que beneficia a totes les persones. Encara que les dones i els col·lectius LGTBI+ han impulsat històricament aquesta lluita, ha arribat l’hora en la que els homes ens unim, des del lloc que ens correspon i contribuïm per eradicar el patriarcat.

Masculinitats alternatives

Per construir una masculinitat alternativa cal fer un treball en dues direccions. D’una banda, revisar els privilegis que ens atorga la masculinitat en aquesta societat patriarcal. D’altra banda, construir maneres de relacionar-nos més sanes i igualitàries , assumint les tasques de cures i ampliant el nostre món emocional .

Acompanyament

Com a homes podem sentir-nos desorientats en aquest camí, per manca de referents de masculinitat positius, o bé sentir el desig de moure’ns cap a la igualtat , però no saber gaire bé per on començar. Si ets un d’aquests homes, des del Taller volem acompanyar-te en aquest viatge de creixement individual i col·lectiu.  

El que fem

Tallers i grups

Grup d’homes

Als homes se’ns educa per exercir poder i lideratge, per tenir sempre raó, per saber-ho i controlar-ho tot. Prohibit dubtar. Així aprenem a ser masculins, heterosexuals, forts i no mostrar cap mena de feblesa o vulnerabilitat. Se’ns educa per ocupar espai, competir entre nosaltres i exhibir les nostres conquestes sexuals. En canvi, no ens ensenya a sostenir la vida, cuidar la nostra pròpia salut, cuidar les nostres relacions o expressar les nostres emocions.

  • Et costa gestionar les emocions?
  • Reconeixes en tu actituds masclistes i vols canviar-les?
  • T’agradaria connectar amb la teva força de manera sana?
  • Sents que no encaixes en el model de masculinitat tradicional?
  • Vols millorar la relació amb els altres homes?

Et convidem a participar en un procés grupal compartit amb altres homes, on podràs:

Pertànyer a un grup on explorar formes més sanes i nutritives de relacionar-te amb altres homes.
Revisar la teva masculinitat en un espai de seguretat, suport i confiança. 
Participar en un procés grupal amb acompanyament professional de terapeutes i facilitadors.

I tu, t’agradaria formar part d’un grup d’homes? Contacta amb nosaltres! L’equip de facilitadors i terapeutes d’El Taller us acompanyarem en aquest viatge.

PER A HOMES

Els grups homes són espais no mixtos dirigits a homes. Per nosaltres “home” és una categoria àmplia i diversa . En els nostres grups són benvingudes totes les maneres de ser i sentir-se home; des de les més hegemòniques fins a les més transgressores, dissidents o socialment marginades.  Participar en un grup d’homes et permetrà explorar formes més sanes i nutritives de relacionar-te amb altres homes .

ESPAI SEGUR

Generem espais de seguretat i confiança on poder fer un treball grupal de revisió de la pròpia masculinitat amb el suport d’altres homes. Et convidem a fer un recorregut pels principals temes que ens interpelen com a homes en l’actualitat; el poder, el rang i els privilegis, la responsabilització del treball reproductiu i de cures, l’expressió de la violència, l’expressió emocional, les relacions sexo-afectives i la sexualitat.

DOBLE MIRADA

Realitzem aquesta feina des d’una doble mirada , terapèutica i feminista. D’una banda, abordem la dimensió biogràfica del fet de ser home revisant la nostra història personal i de l’altra, la dimensió social i política de la nostra masculinitat en aquesta societat patriarcal. Dues cares de la mateixa moneda. Ho fem a través de propostes vivencials como la terapia Gestalt, dinàmiques de cos i moviment, jocs, Teatre de l’Oprimit i cercles de paraula.

El Cicle de Masculinitats és una seqüència de trobades entre homes on treballar aquelles temàtiques que ens travessen. A cada trobada aprofundim en una. Totes tenen un mateix fil conductor: la construcció de la pròpia masculinitat i l’impacte que té en nosaltres mateixos i al nostre entorn. Cada sessión és independent i per tant pots participar a tantes sessions com vulguis.

La durada de les sessions permet dur a terme una feina profunda al voltant de cada temàtica, des d’una aproximació tant vivencial com conceptual. Ho fem a través del Teatre de l’Oprimit, la Gestalt, jocs i dinàmiques de moviment , així com cercles de paraula i espais de reflexió crítica .

A través del Cicle de Masculinitats podràs:

Revisar la teva masculinitat en un espai de seguretat, suport i confiança. 

Aprofundir a nivell vivencial i conceptual a les temàtiques proposades.

Compartir amb les mateixes experiències i reflexions sobre el fet de ser home.

Cicle de masculinitats

Les temàtiques

Les temàtiques estan pensades per poder desgranar aquests eixos vertebradors de la masculinitat i en cada sessió farem una immersió en un univers diferent.
Ens endinsarem en el món emocional , les formes de cuidar i la responsabilitat afectiva, les relacions, la gelosia, la sexualitat i el consum de pornografia.

MANDATS

Revisarem les maneres que tenim de relacionar-nos entre els homes, des de la competència a la cooperació , així com l’homofòbia internalitzada. Explorarem quins són els mandats de la masculinitat al llit, a la feina, a les relacions oa la parella. En definitiva, una revisió a totes aquelles àrees que defineixen l’home que som.

Redescobrir

La nostra proposta, lluny de voler oferir respostes úniques, és la d’acompanyar-te en aquest procés de redescobriment individual i col·lectiu, per què trobis el teu propi camí i la teva pròpia forma de ser home. Et convidem a fer un recorregut conscient per desprendre’t del que ja no et serveix i construir una masculinitat més sana i nutritiva per a tu i el teu entorn.

Grup de pares

Ets pare i t’agradaria poder compartir aquest viatge de la mà d’altres
pares com tu?

Compartir el camí de la paternitat és una cosa que els homes ens hem negat a nosaltres mateixos. Però cada vegada més ens adonem de la necessitat de fer-ho, perquè la paternitat ens porta una immensa alegria, però també sorgeixen la soledat, els dubtes i les pors.

És temps de crear espais propis on acompanyar-nos, cuidar-nos, per així ocupar un lloc present, conscient i sensible en la criança de les nostres criatures i l’acompanyament a la nostra família.

T’oferim un espai guiat per un professional on poder compartir entre iguals, des de la cura, la mirada i l’acceptació. Un espai segur, íntim, on parlar des de la pròpia experiència i poder-te nodrir de la dels altres. I així descobrir quin Pare ets i com vols exercir aquesta paternitat.

I tu, vols formar part dels nostres grups de pares? Escriu-nos
un missatge per a rebre més informació

T’agradaria crear un grup d’homes autoorganitzats i amb uns objectius propis? Ho heu intentat i no us ha funcionat? 

Tot i estar motivat per iniciar un grup d’homes autogestionat , potser no tinguis al teu voltant suficients homes atrets per la proposta. O potser ja sou un grup, però no teniu les eines o coneixements necessaris per tirar endavant la iniciativa.

Autogestionar un grup d’homes implica major responsabilitat en relació al suport del grup, però es pot convertir en un procés empoderador i nutritiu per als homes que el formen. Considerem que cada grup conté en si mateix la saviesa necessària per iniciar aquest procés de transformació cap a la igualtat, partint de les eines i coneixement propis.

Des del Taller us volem acompanyar al primer tram d’aquest viatge, aportant la nostra experiència i ajudant a marcar un rumb clar i assumible per al grup en els seus primers passos. 

Sou un grup i necessiteu ajuda per començar a funcionar? T’interessa crear un grup d’homes autogestionats?

Suport cap a l’autogestió

Testimonis

On som?

Barcelona – Vallès Oriental.

Més informació

info@el-taller.cat

Estem disponibles per parlar i acompanyar-te en allò que necessitis.

+34 633501908

¡Contáctanos!

Formulari web català

Transformem opressions de gènere generant processos de canvi que promouen  relacions més sanes, justes i igualitàries

Newsletter

Deixa el teu email per rebre les darreres novetats d'El Taller.

This site is registered on wpml.org as a development site.