Orígens del Taller
Som una entitat amb perspectiva de gènere i enfocament interseccional. Tenim una doble mirada, feminista i terapèutica, i estem especialitzats en noves masculinitats.
Els socis fundadors som el Cesc i el Dani. Ens vam conèixer participant d´un grup d´homes autogestionat el 2014; una experiència profundament transformadora per a tots dos.
Un viatge cap endins per revisar l’impacte del patriarcat en la construcció de la pròpia identitat i un viatge cap enfora per transformar-lo. Aquest procés nutritiu va generar en nosaltres el desig de compartir i expandir la feina amb grups d’homes.

2016
Així, el 2016 comencem a facilitar grups d’homes sota el nom “Taller d’Homes”, i ho fem complementant la nostra trajectòria laboral en l’àmbit socioeducatiu i sumant tot el nostre bagatge personal i professional: formació en prevenció de violències masclistes, activisme social i comunitari, teràpia Gestalt, facilitació de grups, Teatre de l’Oprimit, entre d’altres.
2017
El 2017 va ser l’any en què vam iniciar una ràpida però sòlida expansió, creant projectes a tota l’Àrea Metropolitana (Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac), així com diversificant les propostes de treball amb homes (grups d’homes, tallers puntuals i el Cicle de masculinitats). Durant els darrers anys hem ampliat la nostra proposta d’intervenció realitzant tallers de sensibilització a escoles i instituts, xerrades per Ajuntaments i formacions per a col·lectius específics.
2021
El 2021 sentim la necessitat d’actualitzar el nostre projecte, amb l’objectiu d’expandir el nostre àmbit d’intervenció i fer créixer l’entitat, i per això prenem el nom de “El Taller: Masculinitats diverses i perspectiva de gènere” que pren el relleu de l’antic “Taller d’Homes”
Qui som
L’equip
Coneix els fundadors

Dani Rius
Vaig néixer a Barcelona, sóc el primer i únic fill de l’Anna i en Xavier. Em considero un home sensible, profund i creatiu. Sempre m’ha agradat molt la muntanya, és el meu refugi on relaxar-me i carregar bateries. Actualment visc al Baix Montseny, treballant a cavall entre Barcelona i el Vallès Oriental.
Vaig estar vinculat als moviments socials de Barcelona des d’adolescent, i durant anys els ideals de l’anarquisme i l’ecologisme radical van marcar la meva motivació vital.
Als 22 anys la meva vida fa un gir de 180 graus, que m’obliga a mirar de cara a la meva masculinitat i iniciar una tasca de revisió i deconstrucció com a home. Travesso una important crisi personal, i buscant ajuda entro en contacte amb la Teràpia Gestalt, primer en el rol de client i anys més tard em formo com a terapeuta.
La Gestalt canvia de manera profunda la meva manera de relacionar-me amb mi mateix i amb les persones que m’envolten. M’adono també que defujo la relació amb els altres homes, que sempre em relaciono amb noies, i que en el fons em costa obrir-me i confiar en els nois que m’envolten. Així començo un bonic viatge de reconnexió on fer les paus amb mi mateix, la meva pròpia masculinitat, i la resta d’homes.
Sóc Terapeuta Gestalt amb postgrau en Gestalt i Sexualitat a Espai Lúdic – EGC. A més, m’he format en Constel·lacions Familiars aplicades a la parella amb Joan Garriga, Dj d’Ecstaticdance amb Albert Pala i teatre experimental amb Jessika Walker. També titulat en Integració Social i tallerista per a la Prevenció de la Violència Masclista.
Vaig treballar durant anys en l’àmbit de la Diversitat Funcional, l’Educació Viva i amb persones Refugiades. Tinc contacte amb els grups d’homes des dels 23 anys, primer com a participant i des de fa cinc anys com a facilitador, a més imparteixo tallers de noves masculinitats i gènere en centres educatius, exerceixo com a terapeuta individual i organitzo grups terapèutics sobre amor i sexualitat conscient.
CESC Laporta
M’he criat al barri de Sants, a Barcelona. Un barri amb què mantinc un lligam molt especial. Actualment visc a la frontera entre el Maresme i el Vallès; prop de la natura, lluny del soroll i de la pressa.
Sóc una persona activa, curiosa i amb ganes d’aprendre. Gaudeixo fent coses amb les mans, des de dibuixar fins a construir mobles de fusta.
Visc amb tres gats: Boira, Maki i Pintxo, que em tenen el cor robat.

Encara que de petit sempre havia volgut estudiar medicina, finalment vaig optar per una altra disciplina que també consisteix a acompanyar les persones, però des d’un altre lloc, l’educació social. Ja des de l’inici vaig optar per la branca més comunitària, el treball amb joves en situació de vulnerabilitat i risc social al medi obert. La meva feina, al llarg dels darrers 15 anys, sempre ha estat la meva manera de fer activisme.
Uns anys més tard, vaig deixar la feina que tenia com educador de carrer per fer realitat un somni; un viatge d’autodescobriment per tot el continent americà. Un viatge que sens dubte va marcar un punt d’inflexió a la meva vida. Vaig tornar amb un desig renovat de transformar el meu món i em vaig implicar de manera molt activa al 15M i altres moviments socials entre L’Hospitalet i Barcelona.
És en aquell moment que m’apropo, redescobreixo i m’enamoro del moviment feminista; iniciant un nou viatge de transformació personal i polític que em porta a llegir sobre feminisme, participar en tallers sobre masculinitats i finalment a formar part d’un grup d’homes autogestionat, atret pel sentit de justícia i un malestar d’habitar la categoria home.
A partir de l’experiència en aquest grup d’homes decideixo començar un gir professional a la meva vida per poder estendre tot allò après a altres homes. Visc el procés de desconstrucció com a home cis, heterosexual i blanc… com un compromís imprescindible i de per vida.
M’he format en qüestions de gènere i de diversitat sexual amb la Cooperativa Candela, Nus Teatre i Fil a l’Agulla. He fet formacions específiques sobre Noves Masculinitats i l’abordatge amb homes agressors amb l’Associació Connexus.
Estic cursant un màster sobre estudis de gènere i polítiques d’igualtat.
El meu interès pels grups i els seus processos em va portar a formar-me també com a facilitador, primer amb l’entitat Fil a l’Agulla, amb la perspectiva del Treball de Processos i posteriorment amb el Camino del Elder, amb una mirada més àmplia.
M’he format com a dinamitzador de Teatre de l’Oprimit amb les entitats Forn de Teatre Pa’Tothom, Fil a l’Agulla, Nus Teatre i La Xixa i he participat en diversos grups autoorganitzats de TO fins a l’actualitat. També he participat com a membre i facilitador de diversos grups d’homes dirigits i autogestionats, Cicles de Masculinitat i tallers de Noves Masculinitats.
Tot l’equip
Col·laboradors

Xavi Ybeas
Terapeuta integrador humanista, format també en educació sexual, criança respectuosa, CNV i Focusing. M’apassiona acompanyar altres homes en el viatge de la paternitat, així com realitzar tallers amb infants i joves. Col·laboro amb El Taller facilitant els grups de pares.

Anaya Guerreiro
Educadora, Sexòloga i Terapeuta Gestalt, amb màster en Intervenció Psicosocial. Coordinadora de projectes a l’Associació Tandem Team Barcelona, combino la teràpia individual amb l’educació sexual a l’àmbit de la diversitat funcional. Col·laboro com a tallerista de sexualitat i diversitat amb El Taller.

Nando Carnero
Psicòleg de formació, acompanyo persones i grups des de la perspectiva del Treball de Processos. Especialitzat en gènere, masculinitats i violència masclista, porto més 8 anys acompanyant a homes en les masculinitats conscients i responsables. Col·laboro amb El Taller com a formador i tallerista.

Guille Larios
Periodista i Sociòleg, he treballat com a professor, llibreter, fruiter, mecànic i serigrafista. Participo a la Cooperativa de comunicació La Directa i al teixit comunitari del barri de Sants. Estic compromès a transformar la masculinitat que m’ha tocat viure i col·laboro amb El Taller en l’elaboració de materials.
El nostre impuls
Missió
La nostra missió és transformar les opressions de gènere presents a la societat, generant processos de canvi individuals i col·lectius cap a models de relació més sans, justos i igualitaris.
Ho fem mitjançant la facilitació de processos grupals, l’acompanyament terapèutic, la sensibilització, l’educació en valors i la intervenció directa, amb la mirada centrada en les persones.
Valors
Les accions d’El Taller estan alineades amb aquests valors amb què ens identifiquem:
Feminisme
igualtat
Empatia
Responsabilitat social
Respecte a la diversitat
Compromís
solidaritat
Resiliència
Honestedat
Professionalitat
El Taller a la premsa
Noves masculinitats: “Els homes s’han de rebel·lar”
Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, 20/03/2023
El silenci dels homes: De què tenim por?
CCMA, 19/03/2023
Lafede.cat posa en marxa un taller per reflexionar sobre masculinitats
Xarxanet, 15/03/2023
El Taller para no ser ‘Machos Alfa’ deconstruye la serie de Netflix: “El humor quita credibilidad”
Consumidor Global, 10/03/2023
Els cursos ‘antimachirulos’ de la sèrie ‘Machos Alfa’ no són ficció
El Periódico de Catalunya, 08/01/2023
Masculinitats antimasclistes
CCMA, 26/11/2022
Impulsem i acollim un taller de masculinitats diverses
Casal Popular Boira Baixa, 18/11/2022
Entrevista a Cesc Laporta, expert en masculinitats a EL TALLER.
Ona de Sants, 17/06/2022
Masculinitat sense tòxics
El Punt Avui , 16/05/2022
Construir noves masculinitats a través de la paternitat
RTVE, 09/06/2022
El torn d’ells: la masculinitat al món laboral
Via Empresa, 09/03/2022
On som?
Barcelona – Vallès Oriental.
Més informació
Estem disponibles per parlar i acompanyar-te en allò que necessitis.